Joustopinnoite

Ruiskuttamalla joustopinnoite, päästään saumattomiin ja korkealuokkaisiin suojapinnoitteisiin jotka eivät rakenteiden liikkeistä halkeile

  • 100% puhdas polyurea
  • modifioitu polyurea – polyuretaani – elastomeeri,
  • 100% puhdas polyuretaani.

Eri pinnoiteaineilla ruiskutetaan hieman eri käyttökohteita ja niitä käytetään hieman eri tarkoituksiin. Yhteistä kaikelle ruiskutuspinnoitukselle on kuitenkin se, että ruiskuttamalla saadaan saumattomasti pinnoitettua monimutkaiset kappaleet. Ilman muotteja ja rakenteita purkamatta!

Polyureapinnoitteet teollisuuteen ja rakennusalalle

Polyureapinnoite on tutumpaa polyuretaani elastomeeriä kalliimpi vaihtoehto. Hintaeron perusteena on pinnoitteen korkeampi laatu.

Ruiskutettava polyurea sopii pinnoitteeksi esimerkiksi

  • juomavesisäiliöihin
  • valuma-altaisiin
  • jätevesialtaisiin

Myös kemianteollisuuden kovassa käytössä olevat lattiat hyötyvät polyureasta. Pinnoite on teollisuuskäytössä nimittäin yhtä saumatonta, iskunkestävää ja vedenpitävää kuin kaikessa muussakin käytössä.

Uudis- ja korjausrakentamisessa pinnoitteet ovat sangen monikäyttöisiä. Ruiskutuspinnoitus voidaan tehdä esimerkiksi vanhan, vuotavan vesikatteen päälle. Vanha kattopinnoite saa näin lisäeristeen, joka kestää erinomaisesti Suomen vaihtelevat säätilat.

Polyurea suojaa korroosiolta

Polyurealla ruiskutettavia materiaaleja ovat mm. puu, EPS, esikäsitellyt metallit sekä esikäsitelty betoni. Esimerkiksi ajoneuvojen elinikä pitenee merkittävästi polyureapinnoitteen ansiosta. Sen antama korroosiosuoja on ensiluokkainen.

Pinnoitteen suuri kovuusluokitus takaa lisäksi iskunkestävyyden ja vetolujuuden.

Elastomeeripinnoitteet IV-konehuoneisiin ja muihin teknisiin tiloihin

IV-konehuoneita pinnoitetaan kohteesta riippuen yleensä elastomeeripinnoittein. Myös hiertomassapinnoitteita käytetään. Esimerkiksi epoksielastomeeripinnoitteet ovat elastisia eli joustavia ja iskunkestäviä. Ne myös tasoittuvat itsestään.

Joustopinnoite